Jak zaparzać herbatę, aby wydobyć z niej to, co najlepsze?
Aby uzyskać jak najlepszy smak i odpowiednie działanie naparu, należy wiedzieć w jaki sposób go przygotowywać, czyli jakich używać naczyń i w jakiej temperaturze zaparzać herbatę.
Przygotowanie naparu zaczynamy od zagotowania filiżanki wody (temperatura 85°C) i wsypania jednej łyżki liści. Zalane liście należy pozostawić na 5 minut. Przy parzeniu herbaty w czajniczku dodajemy jedną łyżkę liści więcej, a po zaparzeniu napar wlewamy do filiżanek. Aby urozmaicić smak naszej mieszanki możemy dodawać różne składniki: miód, imbir czy cytrynę.
Czas parzenia herbaty jest różny i zależy od tego, którą z nich chcemy przygotować. Odpowiednio dobrany, właściwy czas parzenia herbaty pozwala wydobyć z niej to, co najlepsze. I nie mówimy tu tylko o walorach smakowych ale i o właściwościach.
Dodatkowo, przy każdej naszej mieszance herbat i ziół znajdziesz dokładną informację, jak ją prawidłowo zaparzyć.
LEGALNY ZIOŁOLETTER
Dołącz do naszej społeczności i bądź na bieżąco z wyjątkowymi promocjami i nowymi, starannie przygotowanymi produktami. Obiecujemy, że nasze wiadomości są inne – pełne inspiracji, ciekawych porad i nowości, które pomogą Ci lepiej zadbać o siebie. Nie wysyłamy masowych wiadomości – każda z nich jest przygotowana z myślą o Twoich potrzebach.
Informujemy, że Twoje dane będą przetwarzane zgodnie z polityką prywatności.
Zapraszamy do naszego sklepu stacjonarnego we Wrocławiu przy ul. Dąbrowskiego 40 wszystkie dni robocze od poniedziałku do piątku w godzinach od 9:00 do 17:00.
Copyright © 2024 Legalne Ziółka
Zamów rozmowę
Zostaw nam swoje dane kontaktowe oraz wskaż temat rozmowy.
Oddzwonimy do Ciebie tak szybko, jak to możliwe!
Polecamy
Polecamy