Jak zaparzać herbatę, aby wydobyć z niej to, co najlepsze?
Aby uzyskać jak najlepszy smak i odpowiednie działanie naparu, należy wiedzieć w jaki sposób go przygotowywać, czyli jakich używać naczyń i w jakiej temperaturze zaparzać herbatę.
Przygotowanie naparu zaczynamy od zagotowania filiżanki wody (temperatura 85°C) i wsypania jednej łyżki liści. Zalane liście należy pozostawić na 5 minut. Przy parzeniu herbaty w czajniczku dodajemy jedną łyżkę liści więcej, a po zaparzeniu napar wlewamy do filiżanek. Aby urozmaicić smak naszej mieszanki możemy dodawać różne składniki: miód, imbir czy cytrynę.
Czas parzenia herbaty jest różny i zależy od tego, którą z nich chcemy przygotować. Odpowiednio dobrany, właściwy czas parzenia herbaty pozwala wydobyć z niej to, co najlepsze. I nie mówimy tu tylko o walorach smakowych ale i o właściwościach.
Dodatkowo, przy każdej naszej mieszance herbat i ziół znajdziesz dokładną informację, jak ją prawidłowo zaparzyć.
mieszalnia herbat i ziół
na wszystkie produkty z naszej oferty z hasłem NALEGALU. Wpisz kod kuponu na ostatnim etapie zamówienia. Rabat naliczymy automatycznie.