Sposób parzenia

Aby uzyskać jak najlepszy smak i odpowiednie działanie naparu, należy wiedzieć w jaki sposób go przygotowywać, czyli jakich używać naczyń i w jakiej temperaturze zaparzać.

Przygotowanie naparu zaczynamy od zagotowania filiżanki wody (temperatura 85°C) i wsypania jednej łyżki liści. Zalane liście należy pozostawić na 5 minut. Przy parzeniu w czajniczku dodajemy jedną łyżkę liści więcej, a po zaparzeniu napar wlewamy do filiżanek. Aby urozmaicić smak naszej mieszanki możemy dodawać różne składniki: miód, imbir czy cytrynę.

Czas parzenia herbat

  • czarna – 100°C, 4–6 minut,

  • zielona – 70°C – 3 minuty,

  • pu-erh – 95°C, 1–3 minuty.

  • biała – 85°C, 4–5 minut,

  • rooibos – 100°C, 4-6 minut,

Poznaj nasze mieszanki

POLECAMY DO ZAPARZANIA

Zaparzacz-600.jpg

Zaparzacz tłokowy LZ 600 ml

Zaparzacz tłokowy to idealny przyrząd do parzenia ziół i herbat.

Kup teraz
filizanki.jpg

Szklanki termiczne – serce

Zestaw dwóch termicznych szklanek w kształcie serca.

Kup teraz
szklanka-zaroodporna.jpg

Szklanka żaroodporna z zaparzaczem 400 ml

Szklanka żaroodporna z zaparzaczem, w kolorze fioletowym.

Kup teraz
szklanka-zaroodporna-szara.jpg

Szklanka żaroodporna z zaparzaczem 400 ml

Szklanka żaroodporna z zaparzaczem w kolorze jasno szarym.

Kup teraz
zaparzacz-szary-e1568373238114.jpg

Szklanka żaroodporna z zaparzaczem 400 ml

Szklanka żaroodporna z zaparzaczem w kolorze ciemno szarym.

Kup teraz
dzbanek-zaroodporny-z-zaparzaczem-nordic-zolty-1000-ml-1-1-500x500-grey-dark.jpg

Dzbanek z zaparzaczem 1000 ml

Żaroodporny dzbanek z zaparzaczem w kolorze szarym.

Kup teraz